Ετοιμάζονται 7 νέες κλίνες ΜΕΘ στο ΠΓΝΠ-Σχέδιο για να αποφευχθεί το «κραχ» στις Εντατικές

Δημοσιεύτηκε: 25/09/2020 - 08:45

Εκτακτο σχέδιο – το οποίο είναι άμεσα υλοποιήσιμο – έχει εκπονήσει το υπουργείο Υγείας, υπό τον Βασίλη Κικίλια, στην περίπτωση που τα χειρότερα σενάρια αποδειχθούν πραγματικότητα.
Σύμφωνα με αυτό, επιπλέον 546 κρεβάτια στην Αττική μπορούν να μετατραπούν σε κλίνες Εντατικής, για ασθενείς που εμφανίζουν σοβαρές επιπλοκές και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.
Παράλληλα με δεδομένη τη δυναμική εξέλιξη της πορείας της πανδημίας στην χώρα η 6η Υγειονομική Περιφέρεια ήδη σχεδιάζει την ενίσχυση των κλινών ΜΕΘ για περιστατικά Covid -19 ενισχύοντας τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής μας ώστε να είναι έτοιμα να υποδεχθούν βαριά περιστατικά.
Εκτός από τις ΜΕΘ Covid στα δύο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας, ο κ. Καρβέλης σχεδιάζει την δημιουργία νέων κλινών στα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής (π.χ. Κορίνθου, Αργους, κ.ά.) στο πλαίσιο ετοιμότητας του συστήματος υγείας. Εν τω μεταξύ, επτά νέες κλίνες στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ ετοιμάζονται πυρετωδώς προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος της Δυτικής Ελλάδας.