Πρώτη εκτέλεση γυναίκας στις ΗΠΑ ύστερα από 70 χρόνια - Το ειδεχθές έγκλημά της

Δημοσιεύτηκε: 18/10/2020 - 19:05

Στις 8 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένο να εκτελεστεί για πρώτη φορά από το 1953 γυναίκα στις Ηνωμένες Πολιτείες
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως στις 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μετά από σχεδόν 70 χρόνια ξανά εκτέλεση γυναίκας καταδίκου στην χώρα.
Πρόκειται για την Λίζα Μοντγκόμερι η οποία αρχικά είχα στραγγαλίσει το 2004, μία έγκυο γυναίκα στην συνέχεια της απέσπασε το μωρό προσπαθώντας μάλιστα να το δηλώσει στην συνέχεια ως δικό της παιδί. Η Λίζα Μοντγκόμερι είχε καταδικαστεί σε θάνατο και η εκτέλεσή της έχει προγραμματιστεί να γίνει με την χορήγηση θανατηφόρου ουσίας (ενέσιμα) στις 8 Δεκεμβρίου.
Ποια είναι η Λίζα Μοντγκόμερι
Η Λίζα Μοντγκόμερι το 2004 σύμφωνα με την κατάθεσή της κατευθυνόταν από το σπίτι της στο Κάνσας στην οικεία της Μπόμπι Τζο Στίννετ στο Μιζούρι προκειμένου να αγοράσει ένα κουτάβι.
Η Λίζα Μοντγκόμερι σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία προσπάθησε να πνίξει τη γυναίκα στο Μιζούρι η οποία ήταν 8 μηνών έγκυος. Η άτυχη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και η Λίζα Μοντγκόμερι με μαχαίρι της αφαίρεσε το βρέφος από την κοιλιά. Η Μπόμπι Τζο Στίννετ πέθανε λίγα λεπτά αργότερα και η Λίζα Μοντγκόμερι προσπάθησε να δηλώσει το βρέφος ως δικό της. Στην δίκη της οι δικηγόροι υπεράσπισης ζήτησαν να μην της επιβληθεί η θανατική ποινή καθώς από τραύματα που είχε από παιδί στο κεφάλι δεν είχε σώας τας φρένας.
Η τελευταία εκτέλεση γυναίκας
Η τελευταία γυναίκα που εκτελέστηκε ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η Bonnie Heady η οποία πέθανε σε θάλαμο αερίων στο Μιζούρι, το 1953 σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την αρμόδια στατιστική αρχή των ΗΠΑ.