ΕΠΟ: Παραιτήθηκαν ακόμη δυο εφέτες της Επιτροπής Εφέσεων

Δημοσιεύτηκε: 14/07/2020 - 21:35

Σήμερα Τρίτη 14 Ιουλίου, γνωστοποιήθηκε ότι από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ παραιτήθηκαν ακόμη δυο εφέτες και συγκεκριμένα οι κα Χαρίκλεια Ηλιοπούλου και ο κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου.
Χωρίς να είναι γνωστοί οι λόγοι παραίτησής τους, θεωρείται βέβαιο στο δικαστικό σώμα ότι μετά τις επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων τους δεν θα μπορούσαν να μείνουν άπραγοι.
Σε κάθε περίπτωση οι κ. Φιλόπουλος και Βρυώνης ως Ανώτατοι δικαστές και μάλιστα εφέτες προέκριναν με την απόφαση τους την εφαρμογή του νόμου και βάσει αυτού θεώρησαν ανέλεγκτη την απόφαση της ΕΕΑ. Τώρα τους λέει το CAS αψηφίστε το νόμο και κρίνετε ξανά τα συμπεράσματα της απόφαση της ΕΕΑ. Τι πρέπει να κάνουν αναρωτιέμαι:
1. Ως τακτικοί δικαστες ΟΦΕΙΛΟΥΝ να εφαρμόσουν τους νόμους ελληνικού κράτους.
2. Ως διαιτητές κατώτερου διαιτητικου οργανου οφείλουν να ακολουθήσουν την απόφαση του ανώτερου -Αν ομως αντιβαίνει η απόφαση του στον νόμο, όχι.
Επομένως? Αποκλείεται και οι επόμενοι εφέτες, όποιος μείνει μαζί με τον Θεσσαλονικέα Βοκα, ως ανώτατοι τακτικοί Δικαστές να βγάλουν κόντρα στο CAS την ίδια απόφαση, ερμηνεύοντας τον νόμο με τον ίδιο τρόπο με τους συναδέλφους τους κ.κ. Φιλόπουλο και Βρυώνη?
Ίδωμεν… δυσωδία πάντως βγάζει ο χειρισμός της ΕΠΟ στο θέμα. Και σύντομα θα αποκαλύψουμε ακριβώς τα πρόσωπα της ομοσπονδίας που εμπλέκονται σε αυτό.